איך מוציאים ויזה לארה"ב?
מדי שנים מספר צצה לה שמועה שטוענת כי ארצות הברית צפויה להתיר לישראלים את הכניסה אליה ללא ויזה. פעם אחר פעם מתברר כי השמועות הללו הן שמועות שווא וגם מי שחשב כי הנשיא החדש ישנה את התמונה, התבדה. גם לאחר שנבחר הנשיא האחרון, דונלד טראמפ, שהכריז על הכרה אמריקאית בירושלים כבירת ישראל לרבות העברת השגרירות, נותר המצב כפי שהיה. לא משנה אם אתם רוצים להגיע לארצות הברית בשביל לטייל או שאולי אתם רוצים ללמוד שם או להגיע למטרה עסקית, ויזה לארה"ב תהיה חיונית עבורכם. היום, יותר מתמיד, חשוב שגם אתם תדעו כיצד מוציאים את הויזה הנחשקת.
סוגים שונים של ויזות לארה"ב
כדי להוציא ויזה לארה"ב תצטרכו גם למלא טפסים שונים וגם להתייצב בפני נציג רשמי של הממשל. הפגישה, שנעשית בשגרירות האמריקאית בארץ, איננה עניין בירוקרטי וסתמי. עוד לפני שנסביר בפירוט על התהליך הכולל נסביר כי ההנחיה לכל פקידי הממשל ועובדי השגרירויות היא לבדוק כי המטרה המוצהרת של הויזה כאן תואמת לרצונו האמיתי של המבקש. ויזה לתיירים, למשל, לא תתאים למי שרוצה להגיע לארה"ב כדי להתפרנס. ויזה לסטודנטים עשויה לאפשר עבודה בתנאים מסוימים אבל באף אחד מהמקרים הללו לא מדובר באישור למגורי קבע.
ניתן להוציא ויזה למגוון רחב של מטרות, למשל למשקיעים, לאומנים, לנציגים רשמיים. חשוב שתדעו מראש מהי מטרת הנסיעה וחשוב שהבקשה שלכם לויזה תהלום את אותה המטרה. יש לשים לב כי סוגי הויזות השונות מיוצגות על ידי מספור שונה. ויזה B1 או ויזה B2 – אלה הם הסוגים הנפוצים והמקובלים ביותר.
מילוי הטפסים
עם כל הכבוד לשפה העברית, כאשר אתם מבקשים ויזה לארה"ב תצטרכו להתמודד עם מילוי טפסים בשפה האנגלית. כמיטב המסורת הבירוקרטית, גם טופס בקשה לויזה זכה לכינוי מרתק – DS160. את הטופס הזה יש למלא באופן מדויק ומלא והוא הבסיס של הבקשה. בהמשך, כאשר תקבעו תור לריאיון בשגרירות, תצטרכו להביא עמכם את הטופס. בנוסף, צריך להגיע מצוידים בצילום פספורט וכן דרכון מעודכן ותקף. את הטפסים ניתן כיום למלא אונליין, מה שבהחלט מקל מאוד.
הוכחת זיקה לארץ
בהנחה שאתם יוצאים לארצות הברית שלא למטרות הגירה, תתבקשו להוכיח זיקה לישראל. במילים אחרות, תצטרכו להוכיח לאנשי השגרירות כי הביקור בארצות הברית מוגבל בזמן ויש לכם מספיק סיבות טובות לחזור ארצה לאחר מכן. בסופו של דבר, המטרה של תהליך אישור הויזה היא לוודא כי ארצות הברית לא תוצף במהגרים בלתי חוקיים ובעובדים בלתי חוקיים.
כחלק מהעניין, כדי להוציא ויזה נדרשים בדרך כלל להציג מסמכים ואישורים כגון למשל תלוש משכורת. יעזור מאוד להראות כי ישנה בעלות על דירה או שאתם סטודנטים הלומדים בארץ או שיש לכם כאן עסק. אם מטרת הנסיעה היא לימודים בארה"ב, תתבקשו להמציא אישור קבלה למוסד הלימודים. במידה ומטרת הויזה היא עסקית, כדאי להמציא מסמך רשמי כלשהו, אם אפשר מגורם אמריקאי, מארגן כנס, ספק אמריקאי, יצואן וכדומה.
הריאיון בשגרירות
לאחר שמילאתם את טופס הבקשה לויזה יקבע לכם מועד לריאיון בשגרירות. הריאיון יהיה בדרך כלל קצר יותר מכפי שחשבתם. זה לא ראיון עבודה ולא באמת מנסים לגלות עליכם עובדות נסתרות. מה שרוצים לבדוק זה כי הרושם שאתם יוצרים אמין ושמה שמילאתם בטפסים אכן נכון. כדאי לדעת שאנשי השגרירות והמראיינים יודעים לקרוא את שפת הגוף ומתי היא משדרת מסר של חוסר כנות. דיוק במילוי הטפסים והתייצבות לראיון כשאתם רעננים – כך אתם מעלים את סיכוייכם לקבל ויזה לארה"ב.