מה צריך לקחת בחשבון כשפותחים חברה בחו"ל?
פתיחה של חברה בחו"ל מהווה חלום של ישראלים רבים ודרך להגיע לעצמאות כלכלית בגיל צעיר יחסית. יחד עם זאת, כדאי לדעת שמדובר בעסק שדורש התמדה, ידע ולא מעט שיעורי בית. אז אם אתם חושבים שאתם מסוגלים להצליח מעבר לים ולפתוח חברה בינלאומית – כדאי לכם לקרוא את הכתבה הבאה.
למדו את צרכי השוק המקומי
לכל מדינה יש תרבות צריכה שונה אשר כדאי להכיר מקרוב. מסיבה זו, גם אם עבדתם כבר בחו"ל זה לא אומר שאתם מכירים את צרכי השוק המקומי של מדינת היעד שבה תפתחו את חברתכם. ערכו סקר שוק בנוגע להרגלי הקנייה במדינת היעד, למדו את צרכי השוק והבינו מהי מידות הסקרנות שלו כלפי עסקים ומיזמים חדשים.
הכירו עם חוקי המס הזרים
חשוב להכיר את חוקי המס במדינה שבה אתם מתכננים לפתוח את החברה שלכם. גלו מהו שיעור המס שאותו תיאלצו לשלם בעבור כל עסקה, באיזה מועד והעמיקו בנושאי תכנוני המס. למעשה, לא לחינם יש מדינות אשר נחשבות למקלטי מס עבור יזמים כחול לבן ואילו אחרות מוקצות על ידי היזמים הישראלים. כך שזהו בהחלט אספקט ששווה לחקור וללמוד כשפותחים חברה בארץ זרה.
שאלו אודות נושא המקרקעין במדינה
בין אם אתם מתכוונים להשקיע בנדל"ן או רק שואפים לשכור או לרכוש משרד, אתם חייבים להכיר את עולם המקרקעין. חשוב להתייעץ עם מומחים ולבדוק מה יותר משתלם, היכן תהנו משכירות מוגנת ובאילו מקומות אף תקבלו תמריצים מהממשלה. לכל עיר ומדינה יש היסטוריה משלה ולכן חשוב להתייעץ עם עורכי דין אשר מכירים את החוקים הכתובים והבלתי כתובים של המדינה שבה אתם מתכוונים לפתוח חברה.
בדקו שיש לכם את ההון הראשוני המתאים
כמעט בלתי ניתן להפריז בחשיבותו של ההון הראשוני בפתיחת עסק בכלל ובפתיחת חברה בחו"ל בפרט. למעשה, חשוב לדייק בצרכים שלכם ולבדוק שיש לכם את הסכום המתאים בכדי לממש את החזון העסקי שלכם. את ההון ניתן להשיג בעזרת עבודה, שותפות או בפנייה לחברות אשר עוסקות בתחום ההלוואות. בישראל, קיימות עשרות חברות אשר עוסקות במתן הלוואות גישור לעסקים לצורך פתיחת חברה בחו"ל וכדאי לכם לעשות שיעורי בית לפני שאתם לוקחים כל הלוואה.
קחו בחשבון כישלון (בדרך להצלחה)
נכון, אף אחד לא אוהב לדבר על זה אבל חלק מהעסקים בארץ ובחו"ל נכשלים. זה לא מעיד דבר על העוסקים במלאכה ובלא מעט מקרים מדובר בתזמון לא נכון או בחוסר מזל. הבשורות הטובות הן שממרבית הכישלונות לומדים והאנשים העשירים בעולם יעידו שכל מיזם שנכשל – רק הביא אתם יותר קרוב למטרה. מסיבה זו, חשוב להיות מוכנים מנטאלית לכל מקרה של הצלחה או כישלון ולהבין שדבקות במטרה היא הסוד להגשמת החלום.