מה ניתן ללמוד מגינדי על השקעות נדלן והקשר לעבודה בחו"ל
לעבודה בחו"ל מגוון יתרונות ותרומה עצומה לכל אחד כמעט, אבל כדי ליהנות מהם צריך להתמודד עם לא מעט מכשולים. ברוב המקרים אנחנו בוחרים להתייעץ עם מכרים שכבר עבדו בחו"ל לפרק זמן כזה או אחר, ובפרט עם כאלה שבחרו באותו יעד שבו אנחנו רוצים לעבוד או באותה עבודה שבה אנחנו חושקים, ובאופן כללי מאחר ש"אין חכם כבעל ניסיון" זאת ההעדפה העיקרית שלנו. אבל כדי להצליח ליהנות מתקופת עבודה בחו"ל שתספק לנו גם הכנסה נאה, גם העצמה אישית וגם חוויה ייחודית אנחנו יכולים להיעזר גם במקורות השראה נוספים, ומגוונים, ובהם למשל השקעות הנדלן של גינדי ובאופן כללי האופן שבו משפחת הקבלנים והיזמים המפורסמת כל כך בנתה את עצמה.
לקפוץ למים, גם אם הם קרים
הדבר הראשון שכדאי ללמוד מהשושלת המשפחתית שבונה ברחבי הארץ מזה כ-40 שנה, הוא שלפעמים פשוט צריך לקפוץ למים, גם אם הם קרים וגם אם אנחנו לא יודעים מה יש בהם – וכך הדבר גם בהקשר של עבודה מעבר לים, שכמובן טומנת בחובה לא מעט אי ודאות ועל כן למרות שהקונספט קורץ הוא גם מייצר חששות.
במקרה של משפחת גינדי מי שקפץ ראשון למים ולא היסס היה אברהם. לאחר השחרור מהצבא הוא עסק בתיווך נדל"ן אולם עד מהרה הבין שכדי להרוויח בגדול ולממש את יכולותיו עליו לעסוק ביזמות ובבנייה ולא רק בתיווך – וכך היה. בהמשך הצטרפו אליו אחיו משה ויגאל, וכיום עוסקים ביזמות והשקעות נדלן גם בני הדור השני של המשפחה.
גיוון
מרכיב חשוב אחר בהצלחה של בני המשפחה, הן בדור הקודם והן בזה הנוכחי, הוא התמהיל הרחב של השקעות הנדלן והפעילויות השונות שלהם בתחום.
המשפחה הקפידה להתפרס על פני אזור נרחב יחסית – גינדי השקעות למשל בנתה בשנים האחרונות בתל אביב, ברמלה, בחולון, ברמת השרון, בגבעתיים, בגבעת שמואל בחדרה ובמזרח נתניה – וגם מבחינת מטרת הבנייה ישנו שילוב של בנייה למגורים ובנייה למטרות מסחר, לעתים אף באותו פרויקט (כך למשל הדבר ברמלה). חלק מבני המשפחה בונים גם בחו"ל, ובאופן כללי כאמור ישנו תמהיל רחב של השקעות ויזמות כדי לא לפספס אף הזדמנות. גם כשמחפשים עבודה בחו"ל כדאי לא להתעקש אך ורק על יעד ספציפי אחד אלא להתגמש, וגם מבחינת העיסוק עצמו כדאי להרחיב את אפשרויות החיפוש (בהתאם ליכולות כמובן).
איך תרמה אסתר גינדי לעסקי הנדל"ן של בניה ונכדיה ומה אפשר ללמוד מכך?
ראש השבט של הגינדים הייתה מאז ומתמיד אם המשפחה, אסתר. על אף שידעה לא מעט טרגדיות בחייה (אבי בעלה נרצח ביום חתונתם, אחד האחים של אברהם, יגאל ומשה נהרג בתאונת דרכים והוא בן שנה בלבד) הצליחה אסתר להנחיל לכל בניה, נכדיה וניניה שמחת חיים ואופטימיות עמוקה, וכן להפעיל מכולת פופולרית מאוד בראשון לציון.
אסתר גינדי הייתה גם זאת שתמיד דחפה את הבנים, ומאוחר יותר גם את הנכדים, להתקדם עוד ועוד ולשאוף ליותר ויותר. אברהם, משה ויגאל התייעצו איתה באופן שוטף ולא חתמו על שום עסקה מבלי לשמוע את חוות דעתה ובוודאי שלא קנו או מכרו משהו כשהיא התנגדה. גם נכדיה ואפילו ניניה הספיקו ללמוד ממנה לא מעט אודות יזמות, השקעות והעולם באופן כללי, עד שבפורים 2009, בדיוק ביום הולדתה ה-88, היא הלכה לעולמה – וגם לכל מי שרוצה לצאת לעבוד בחו"ל כדאי למצוא קרובי משפחה בעלי חוכמת חיים וחושים חדים ולהתייעץ איתם לקראת כל מהלך.
אחד הסמלים להצחלה הגדולה של משפחת גינדי, שמציג את גודל הפרופורציות של החברה לעומת חנות המכולת שבה הכל התחיל, הוא הקניון TLVMALL, שכמו שמרמז שמו – ממוקם בתל אביב. הקניון מציע לא רק חוויית שופינג מושלמת לכל חובבי הביגוד האיכותי והמסעדות, אלא גם מגוון אירועים מעניינים מכל הסוגים. מדובר במרכז מסחרי שמשלב בתוכו חנויות של ברנדים מהשורה הראשונה בשני התחומים ולא היה מבייש אף אחד מהקניונים המפוארים ביותר במנהטן, שבהם ישראלים רבים מתפרנסים מעבודה בעגלות.