גיוס משקיע לצורך מימון לעסקים חדשים
הבעיה העיקרית בפניה עומד עסק חדש הוא גיוס משקיע שיזרים כספים. בעוד עסקים ותיקים ובפרט גדולים יכולים באמצעות מערכת קשרים וגיוס אשראי וערבויות בתנאים נוחים לגייס בקלות כספים מבנקים ומשקיעים, אזי מימון לעסקים קטנים נחשב בעייתי יותר ויש הסבורים שהוא עקב אכילס של לא מעט כלכלות בעולם. אך ברגע שבעל העסק יודע לעבוד נכון, אז הוא לא צריך להיות סטארטאפ קטן וזוהר בשביל לגייס את הכספים הנדרשים לו להקמה או להתנהלות שוטפת.
בהנחה סבירה שאתם רוצים לבצע גיוס משקיע, קרנות או בנקים ולא מההורים או מחברים, אז עליכם לעשות מספר צעדים בטרם תוכלו לגשת לתהליך, מראש נזהיר אתכם שמדובר בתהליך ארוך, שדורש סבלנות, ולא פעם מלא אכזבות, בואו ונתחיל
מה צריך בשביל גיוס משקיע לצורך מימון לעסקים
בשלב הראשון בשביל להגיע מוכנים לתהליך, עליכם לבנות תוכנית עסקית ברורה, בתוכנית תצטרכו לספר על העסק, מה התוכניות שלכם לגביו, תוכנית אסטרטגית לשיווק וניהול, ולא לשכוח להסביר בצורה מדויקת איזה סכום אתם רוצים לגייס ולשם מה. אחת הבעיות בתחום של גיוס משקיע לצורך מימון לעסקים בעיקר קטנים היא שבעלי העסקים לא יודעים להסביר מדוע הם דורשים סכום מסוים ולא אחר. זה נראה לא רציני ובעיקר גורם למשקיעים או לקרן המימון לחשוב שבעל העסק רואה אותם כ"פרה חולבת". תזכרו, אתם לא היחידים שמגייסים כספים, במילים אחרות אתם נאבקים עם בעלי עסקים אחרים, אם לא תציגו תוכנית ברורה, אתם תיפלו כבר בשלב הראשוני.
כאן הנקודה לציין את היתרון היחסי שיש לכם כבעלי עסקים. בדיוק כמו שקרנות או משקיעים יכולים לבחור בין עסקים שונים בהם הם רוצים להשקיע או לעזור להם במימון, כך אתם יכולים לבחור עם מי אתם רוצים לעבוד, לפני שתבצעו גיוס משקיע כזה או אחר. אתם יכולים לשחק על הקלף הזה, גם בשביל להשיג מימון וגם בשביל ליהנות מתנאים טובים. חברות סטארטאפ גילו זאת כשעברו בין משקיעים שונים שהעמידו הון למימון עסקים שונים למעשה "סופרמרקט" ביניהם עד שמצאו את המשקיע שהציע להם את התנאים הטובים ביותר.
לכן אל תמהרו לגשת למלאכת גיוס משקיע או קרן, קחו לעצמכם מרווח זמן בשביל שתהיה לכם אפשרות לעשות את הבחירה הנכונה. מהי הבחירה הנכונה? הכל טמון בתנאים המוצעים על המשקיעים למימון עסקים, קרי ריביות נמוכות, החזר בתנאי זמן נוחים, דרישות להון עצמי שאתם יכולים לעמוד בהם, הצגת ביטחונות ועירבונות סבירים וכמובן גיוס סכומי כסף ברמה שיכולה לעזור לכם. במקרים מסוימים, בעיקר בקרב משקיעים פרטיים, תצטרכו לבדוק האם הם מעוניינים באחוז מהחברה ואז תצטרכו לקבל החלטה, האם ברצונכם לאבד את השליטה המלאה עליה.
בשלב השני, אחרי שעשיתם תוכנית כלכלית ועברתם בין קרנות ומשקיעים, עליכם להחליט במה להשקיע את הכסף שקיבלתם. לרוב גיוס משקיע לצורך מימון לעסקים נועד כדי לקדם את המחקר והפיתוח שלו לשם יישום המוצר או השירות. במידה וזה אפשרי, ההמלצה היא שחלק מן הכסף ישמש אתכם לתקופות שחונות.
לסיום אנחנו רוצים להמליץ לכם על מקורות מימון לעסקים בישראל. מלבד הבנקים ומשקיעים בודדים, עומדים בפניכם אפשרויות של מימון באמצעות קרנות ממשלתיות (קרנות בערבות המדינה), קרנות פרטיות, קרנות הון סיכון וכן חברות שמציעות פתרונות מימון לעסקים קטנים.
המאמר באדיבות לאומי טק סטארט אפ http://www.leumitech.com/